Online Skype terapija

Online Skype terapija

25.03.2020

 

Za komunikacijo po Skypu potrebujete delujočo internetno povezavo in računalnik (ali telefon večje ločljivosti) s kamero. Program Skype (ali Zoom) si naložite brezplačno iz spleta. Če ga niste uporabljali že dalj časa, je potrebno namestiti posodobitve, kar vam lahko vzame več časa. Prosim zagotovite si miren in varen prostor, če je le možno, uporabite slušalke. Način dela je isti kot pri srečanju v živo in običajno se že po nekaj minutah navadimo na tak način pogovora.
Sama izvajam Skype terapije že več let, predvsem v situacijah oddaljenosti, bolniških odsotnosti in v izrednih okoliščinah in imam dobre izkušnje.

Skype podpora v izredni situaciji epidemije

Strah je v zdajšnji situaciji negotovosti zaradi epidemije povsem naraven in zdrav odziv.  Saj izredna situacija vpliva na prav vse vidike našega življena. Pomembno pa je, da se naučimo z njim živeti, namesto da se proti njemu borimo, ker se tako le še veča.

Strah je lahko tako močan, da vas povsem preplavi in tako ovira pri vsakodnevnih opravilih (ki so sedaj sicer nekoliko prilagojena in omejena kot pred uvedbo "karantene", kar je že samo po sebi razlog za občutenje nelagodja) in ga  lahko občutite kot močno tesnobo, pretirano zaskrbljenost, panične napade, obsesivno kompulzivne motnje (ki so v trenutni situaciji glede umivanja, razkuževanja in čiščenja povsem razumljene...) in posledično nenehno napetost v odnosih ali občutenje osamljenosti zaradi pomanjkanja stikov ipd. Lahko pa, da je situacija v vas sprožila teme, ki so za vas boleče in ste zaradi tega v še dodatni stiski.

Če potrebujete podporo v izredni situaciji, me lahko kontaktirate na info@samozavestni.si

Z dobrimi željami.

 

 

 
 
 

Želite biti na tekočem s članki in našimi dogodki?

 

Prijavite se na naše brezplačne e-novice ter bodite obveščeni o raznovrstnih dogodkih in delavnicah. 

    1. Center za krepitev samozavesti Maja Koren Kocjančič varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.